In dit artikel:

SEO Kennisbank
SEO
Wat is SEO?

Search Engine Optimization betekent zoekmachineoptimalisatie. Dit is alles wat je doet, zodat jouw website bovenaan staat op Google in de organische zoekresultaten. De organische zoekresultaten zijn de gratis resultaten. Als je een zoekopdracht intypt op Google staan er bovenaan eerst advertenties en daaronder staan de gratis resultaten.  

Waarom is SEO belangrijk?

Wanneer iemand op Google zoekt is hij/zij specifiek naar een product of dienst opzoek. Als jouw website omhoog komt bij een bepaalde zoekopdracht én jij biedt datgene aan waar iemand naar op zoek is, is de kans groot dat die persoon het product of de dienst bij jou gaat kopen. Dit zorgt voor meer klanten. Naast dat SEO zorgt voor meer klanten, krijg je ook een groter online bereik. De online zichtbaarheid van je website wordt vergroot.

Hoe werkt SEO?

Google beoordeelt elke website op het internet op basis van relevantie. Dit doen zij door middel van bots, die alle websites analyseren. Wanneer iemand op Google zoekwoorden intypt, zal Google gaan kijken op het internet welke websites relevant zijn om te laten zien. Alleen deze relevante websites zullen worden getoond op basis van de ingevulde zoekwoorden.

Drie onderdelen van SEO

Techniek

Onder techniek vallen een aantal aspecten: de structuur van een website, het gebruik van headers, gebruiksvriendelijke URL’s en een snelle laadtijd.

Content

Dit zijn alle woorden die op je website te vinden zijn, dus de tekst op je website, meta-tags, video titels en titels van de afbeeldingen op je website. Hierbij is het van belang dat de tekst op je website relevant en makkelijk te lezen is.

Autoriteit

In dit onderdeel bepaalt Google hoe betrouwbaar je website is. Het belangrijkste aspect van autoriteit is linkbuilding. Dit bestaat uit externe en interne linkbuilding Externe linkbuilding betekent dat er op andere websites naar jouw website gelinkt wordt. Interne linkbuilding zijn alle linkjes op je eigen website die naar andere pagina’s op je eigen website leiden. Wanneer je binnen je website bijvoorbeeld vaak naar je contact pagina linkt, zal Google deze pagina als belangrijk erkennen

Zoekopdrachten

Veel mensen zijn geneigd om een breed zoekwoord te kiezen, maar een breed zoekwoord heeft veel concurrentie. Daarom is het verstandiger om een specifiek zoekwoord te kiezen. Dit heeft als voordeel dat er minder concurrentie is, maar ook dat de zoeker op zoek is naar exact dat wat jij aanbiedt.

Laten we samenwerken.

Heb jij genoeg gelezen over SEO en wil je weten wat wij jou kunnen bieden? Klik hieronder en kijk hoe we jouw online zichtbaarheid kunnen vergroten.

Keer terug naar de Kennisbank

Contact informatie

Openingstijden: Ma t/m Zo open van 8:00 – 21:00 we zijn bereikbaar via:

  • Email: info@riveramarketing.nl
  • Mobiel 1: 06-40240106
  • Mobiel 2: 06-18174405
  • Telefoon: 0165-365735
Overige bedrijfsinformatie
  • KvK: 83729011
  • BTW nummer: NL862970878B01
  • Adres: Amberberg 105
  • Plaats: 4707NR Roosendaal
Onze diensten
Online marketing kennisbank

Ga naar onze website: Home


Welkom,

Samen gaan we hogerop

Laat ons contact opnemen met jou!

Of vindt het op onze website