In dit artikel:

SEA kennisbank
SEA
Wat is SEA?

Search Engine Advertising kan gedefinieerd worden als zoekmachinemarketing. Dit zijn de betaalde advertenties op Google. Deze advertenties komen als eerst naar boven wanneer je iets opzoekt op Google. Je betaalt voor deze advertenties per klik.

Hoe werkt SEA?

Om een goede Google advertentie op te bouwen is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wat je doelen zijn met de advertentie. Op basis van die doelen kan er een advertentie opgezet worden. Hierin worden belangrijke zoekwoorden verwerkt. Als de zoekwoorden in jouw advertentie overeenkomen met de zoekopdracht van een zoeker, zal jouw advertentie getoond worden.

Zoekwoorden

Je kunt je zoekwoorden zo breed houden als je zelf wil, maar je moet er wel rekening mee houden dat brede zoekwoorden vaak gebruikt worden door je concurrenten. Dit betekent dat wanneer je gevonden wil worden op een breed zoekwoord, je een hogere prijs betaald per klik. Het is dus verstandiger om je zoekwoord te specifiëren. Op die manier hou je de kosten laag en wordt je gevonden door klanten die exact zoeken wat jij aanbiedt. Het is ook mogelijk om aan te geven op welke zoekwoorden je juist niet gevonden wil worden.

Hoe kom je bovenaan met je advertentie?

Om bovenaan te komen met je advertentie hanteert Google twee uitgangspunten: de relevantie van je advertentie en het ingelegde budget. Een hoog budget betekent niet direct dat je bovenaan staat op Google. Het is dus de kunst om je advertentie zo relevant mogelijk te maken, voor een zo laag mogelijke prijs. Het is noodzakelijk om je advertentie te blijven monitoren, zodat deze aangepast kan worden waar nodig en je geen geld verspilt. Je kunt een Google advertentie maken via Google Ads.

Laten we samenwerken.

Heb jij genoeg gelezen over SEA en wil je weten wat wij jou kunnen bieden? Klik hieronder en kijk hoe we jouw Google Ads tot een succes kunnen maken. 

Keer terug naar de Kennisbank

Contact informatie

Openingstijden: Ma t/m Zo open van 8:00 – 21:00 we zijn bereikbaar via:

  • Email: info@riveramarketing.nl
  • Mobiel 1: 06-40240106
  • Mobiel 2: 06-18174405
  • Telefoon: 0165-365735
Overige bedrijfsinformatie
  • KvK: 83729011
  • BTW nummer: NL862970878B01
  • Adres: Amberberg 105
  • Plaats: 4707NR Roosendaal
Onze diensten
Online marketing kennisbank

Ga naar onze website: Home


Welkom,

Samen gaan we hogerop

Laat ons contact opnemen met jou!

Of vindt het op onze website